bewaar
Gebakken vis met zoetzure saus
Gebakken vis met zoetzure saus
bewaar

Gebakken vis met zoetzure saus

Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten!

15 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse kabeljauwfilet

2 el

maizena

4 el

arachideolie

3 el

Thaise zoete chilisaus

2 el

rijstazijn

2 el

vissaus

½ flesje

smoothie mango-passievrucht

½ bakje

verse koriander

Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten!

Aan de slag

1

Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 cm breed en doe in een groot boterhamzakje. Voeg de maizena en wat zout toe, houd de zak goed dicht en schud totdat de vis met een gelijkmatig laagje maizena en zout is bedekt.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 4 min. Keer halverwege voorzichtig.

3

Breng ondertussen in een steelpan de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Haal de blaadjes van de koriander af.

4

Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg vervolgens op een platte schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer direct. Lekker met pandanrijst.

tip

bereidingstipWeetje! Arachideolie is zeer geschikt om in te wokken, omdat je het tot zeer hoge temperaturen kunt verhitten zonder dat het verbrandt.