Gebakken eieren met knapperige sjalot

Advertentie
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepels rijstazijn (of witte-wijnazijn)
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 zak veldsla (75 g)
- 200 ml olie
- 2 sjalotten (in dunne ringen)
Keukenspullen
- wok
- keukepapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eieren in ca. 7 min. net niet helemaal hard koken (de dooiers zijn gestold, maar nog wel zacht). Eieren in koud water laten schrikken en pellen. In kom rijstazijn, vissaus en chilisaus door elkaar roeren, basterdsuiker hierin oplossen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla op grote schaal uitspreiden. In wok olie verhitten en eieren in 3 min. rondom bruin en knapperig bakken. Eieren met schuimspaan uit wok scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Sjalotringen in achtergebleven olie in 2 min. krokant bakken. Sjalot met schuimspaan uit wok scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Eieren halveren en op schaal veldsla leggen. Saus over eieren schenken en garneren met sjalotringen. Serveren met mihoen of rijst.
Tip:
Dit gerecht doet het ook goed als snack bij de borrel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g