bewaar
Gebakken eieren met knapperige sjalot
Gebakken eieren met knapperige sjalot
bewaar

Gebakken eieren met knapperige sjalot

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

eieren

2 eetlepels

rijstazijn

2 eetlepels

Thaise vissaus

2 eetlepels

zoete chilisaus

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

1 zak

veldsla

200 ml

olie

2

sjalotten

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukepapier

Aan de slag

Eieren in ca. 7 min. net niet helemaal hard koken (de dooiers zijn gestold, maar nog wel zacht). Eieren in koud water laten schrikken en pellen. In kom rijstazijn, vissaus en chilisaus door elkaar roeren, basterdsuiker hierin oplossen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla op grote schaal uitspreiden. In wok olie verhitten en eieren in 3 min. rondom bruin en knapperig bakken. Eieren met schuimspaan uit wok scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Sjalotringen in achtergebleven olie in 2 min. krokant bakken. Sjalot met schuimspaan uit wok scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Eieren halveren en op schaal veldsla leggen. Saus over eieren schenken en garneren met sjalotringen. Serveren met mihoen of rijst.

algemeenDit gerecht doet het ook goed als snack bij de borrel.