bewaar
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
bewaar

Nasi koening met zoetzure vis en paprika

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

300 g

pandanrijst

1 el

gemalen geelwortel

1 zakje

paprikamix

3 el

zonnebloemolie

300 g

scholfilet

1 el

bloem

1 flesje

woksaus

1 bakje

taugé

1 zakje

bosui

Aan de slag

1

Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.

2

Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.