bewaar
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
bewaar

Nasi koening met zoetzure vis en paprika

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

1 el

gemalen geelwortel

1 zakje

paprikamix

3 el

zonnebloemolie

300 g

scholfilet

1 el

bloem

1 flesje

woksaus

1 bakje

taugé

1 zakje

bosui

Aan de slag

1

Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.

2

Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nasi koening met zoetzure vis en paprika

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig