bewaar
Boerenkool met honingspekjes
Boerenkool met honingspekjes
bewaar

Boerenkool met honingspekjes

30 min. bereiden
287waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

1 zak

boerenkool

1 magere

rookworst

25 g

boter

125 g

gerookte magere spekblokjes

1

ui

1

rode paprika

2 el

vloeibare honing

150 ml

melk

1 zakje

kruidenmix voor boerenkool

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.

2

Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.

3

Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.

algemeenVervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkool met honingspekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig