bewaar
Preischotel met ambachtelijke rookworst
Preischotel met ambachtelijke rookworst
bewaar

Preischotel met ambachtelijke rookworst

20 min. bereiden
35 min. wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

bechamelsaus

400 ml

melk

1

ui

1

rode paprika

125 g

gerookte spekblokjes

2 x 250 g

prei

1

rookworst

1 duopak

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ui, de paprika en de spekblokjes. Vul de ovenschaal dakpansgewijs en in rijen met de ringen prei, de plakjes rookworst en de aardappelschijfjes, strooi er wat peper en zout over. Verdeel het uienmengsel erover en schenk de bechamelsaus erover. Schuif de schaal 35 min. in de oven, de saus kleurt dan goudbruin. Serveer het gerecht warm.