bewaar
Snelle erwtensoep met hotdogs
Snelle erwtensoep met hotdogs
bewaar

Snelle erwtensoep met hotdogs

Gauw die schaatsen uit en aanvallen!

20 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

350 g

verse boerensoepgroente

600 g

maaltijdsoepmaker erwten

1

kippenbouillontablet

600 ml

water

1 blik

hotdogs in blik

6

witte puntjes

2 el

Franse mosterd

1

ui

3

partysticks zoetzuur

Dit heb je nodig

  • garde

Gauw die schaatsen uit en aanvallen!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de erwtensoepgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de soepmaker, bouillon en het water toe. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan.

2

Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Beleg de broodjes met de hotdogs, ui en zoetzure partysticks en serveer.

3

Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen en serveer met de hotdogs.

tip

variatietipNeem 2 schalen vegetarische worstjes (a 175 g) voor vegetarische hotdogs.