Aardappelsalade met hotdogs

hoofdgerecht
4 personen
3
31
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak kilo'tje aardappelen (vastkokend, geschild)
- 500 g sperziebonen
- 1 tl mosterd
- 3 el slasaus (fles 500 ml)
- 1 tl oregano (potje 10 g)
- 1 blik hotdogs ((400 g), uitgelekt)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 bakje cherry tomaten ((250 g), gehalveerd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, de slasaus, de oregano, 1 el water en peper en zout naar smaak.
- Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes van 3 cm. Laat ze in een lage schaal snel afkoelen. Giet de sperziebonen af in een vergiet en spoel ze onder stromend water koud.
- Snijd de hotdogs in stukjes. Meng de aardappelen, de sperzie-bonen, de hotdogs, de ui, en de dressing. Verdeel de aardappel-salade met de cherrytomaten over 4 borden en serveer.
Tip:
Salade over? Deze smaakt lekker op een sneetje volkorenbrood met kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 62 g
- vet 17 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27