bewaar
Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken
Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken
bewaar

Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken

25 min. bereiden
25 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote aardappelen

1 zak

boerenkool

125 g

gerookte spekblokjes

2

uien

1 blik

hotdogs

8

augurken

200 ml

melk

75 g

gemalen Goudse kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper, ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

2

Kook de boerenkool 15 min.

3

Bak de spekblokjes uit, voeg de ui toe en bak deze goudbruin. Warm de oven voor op 180 °C. Giet de boerenkool af en schep de ui met de spekblokjes en het bakvet erdoor. Schep het geheel in de ovenschaal.

4

Halveer de hotdogs en augurken in de lengte en leg ze om en om op de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree, roer de melk erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de aardappelpuree over de boerenkool en de hotdogs, strijk de puree glad en strooi de kaas erover. Zet de schaal 30 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.