bewaar
Hollandse bietjes met jagerburger
Hollandse bietjes met jagerburger
bewaar

Hollandse bietjes met jagerburger

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote aardappelen

2 schaaltjes

jagerburger

3

uien

1 pot

rode bieten

3

augurken

200 ml

melk

½ bakje

bieslook

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Halveer de aardappelen en kook ze in water in ca. 25 min. gaar. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de burgers aan beide kanten bruin en gaar in 12 min. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet de uien al omscheppend 3 min. Voeg de rode bieten, de augurken en 3 el augurkennat toe. Stoof de bietjes in 5 min. warm. Schep af en toe om.

2

Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree, breng op smaak met peper en zout en meng de helft van de bieslook erdoor. Meng de rest van de bieslook door de bietjes.

3

Serveer de jagerburgers met de Hollandse bietjes en de aard-appelpuree.