bewaar
Rode bieten en appel met pruimenjus
Rode bieten en appel met pruimenjus
bewaar

Rode bieten en appel met pruimenjus

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

(zonnebloem)olie

2 schalen

grootmoeders gehaktbal

2

uien

1 kg

grote aardappelen

1 schaal

rode bieten

2

friszure appels

1 zakje

jus

50 g

gedroogde pruimen

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 8 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, keer af en toe.

2

Snijd de aardappelen in vieren, zet ze op met 300 ml water en kook ze op laag vuur in 20 min. gaar. Schaaf de bieten in dunne plakken. Schep de gehaktballen uit de pan op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de bieten en de appels in de pan met ui en stoof ze ca. 5 min., schep af en toe om. Breng op smaak met zout.

3

Snijd de geweekte pruimen in reepjes. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de pruimenreepjes erdoor. Serveer de rode bieten en appel met de aardappelen en de gehaktballen met pruimenjus.

tip

algemeenStrooi voor een fris accent verse bieslook over de bieten met appel.