bewaar
Romige bietjes met gehaktballetjes
Romige bietjes met gehaktballetjes
bewaar

Romige bietjes met gehaktballetjes

30 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote aardappelen

3 el

olie

1 schaal

rundergehakt

3

uien

1 zakje

hacheekruiden

1 schaal

bietjes

1 beker

crème fraîche

75 g

rozijnen

Aan de slag

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan, schep de uien erin en fruit ze 5 min. Voeg de hacheekruiden en 500 ml water toe en breng de jus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze afgedekt 15 min. Snijd de bietjes in plakken en deze in reepjes. Doe de bietenreepjes in een pan met de crème fraîche en de rozijnen en verwarm het geheel al roerend. Serveer de gehaktballetjes met jus en de aardappelen erbij.

tip

algemeenLekker met wat gesneden bieslook over de bietjes.