bewaar
Kapucijnerschotel met mini-hotdogs
Kapucijnerschotel met mini-hotdogs
bewaar

Kapucijnerschotel met mini-hotdogs

Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel!

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

½ struik

bleekselderij

25 g

ongezouten roomboter

125 g

magere gerookte spekreepjes

800 g

kapucijners in blik

240 g

mini hotdogs in blik

1

vers stokbrood

Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel!

Aan de slag

1

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes.

2

Verhit de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. Meng de bleekselderij erdoor en bak nog 2 min. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water een voeg toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Doe ondertussen de worstjes met het eigen vocht in een steelpan en verwarm 5 min. zonder te koken.

3

Schep de kapucijnerschotel op de borden en leg de worstjes erbij. Serveer met het stokbrood.

tip

combinatietipServeer er piccalilly bij of tomatenketchup voor de kinderen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.