bewaar
Snel captain's dinner
Snel captain's dinner
bewaar

Snel captain's dinner

Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

15 min. bereiden
302waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere gerookte spekreepjes

350 g

koelverse bloemkoolroosjes

150 g

uien

150 ml

kraanwater

800 g

jonge kapucijners in blik

150 g

zilveruien

4 el

piccalilly

Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.

2

Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.

Snel captain's dinner

Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig