Snel captain's dinner
Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g magere gerookte spekreepjes
- 350 g koelverse bloemkoolroosjes
- 150 g uien
- 150 ml kraanwater
- 800 g jonge kapucijners in blik
- 150 g zilveruien
- 4 el piccalilly
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.
- Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.733 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Snel captain's dinner
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snel captain's dinner
- 250 g magere gerookte spekreepjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
- 350 g koelverse bloemkoolroosjes
Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.
- 150 g uien
Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.
- 150 ml kraanwater
- 800 g jonge kapucijners in blik
Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met wat water, draai het vuur laag en verwarm 5 min. Giet af.
- 150 g zilveruien
Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners.
- 4 el piccalilly
Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.