bewaar
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
bewaar

Captain's dinner met kapucijners en gehakt

Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

25

ongezouten roomboter

800 g

bloemkool

200 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

rundergehakt

800 g

jonge kapucijners in blik

235 ml

kleine pittige piccalily

235 ml

Amsterdamse mini augurken

197½ g

smul-uitjes

Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee. Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal. Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.

variatietipVervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.