Captain's dinner met kapucijners en gehakt
Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 uien
- 25 ongezouten roomboter
- 800 g bloemkool
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g rundergehakt
- 800 g jonge kapucijners in blik
- 235 ml kleine pittige piccalily
- 235 ml Amsterdamse mini augurken
- 197½ g smul-uitjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee. Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal. Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.
variatietip:
Vervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.000 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
- 3 uien
- 25 ongezouten roomboter
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om.
- 800 g bloemkool
Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g rundergehakt
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee.
- 800 g jonge kapucijners in blik
Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal.
- 235 ml kleine pittige piccalily
- 235 ml Amsterdamse mini augurken
- 197½ g smul-uitjes
Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.
variatietip:
Vervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.