bewaar
Amerikaanse zoete-aardappeltaart
Amerikaanse zoete-aardappeltaart
bewaar

Amerikaanse zoete-aardappeltaart

In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
45 min. wachten
130waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

zoete aardappel

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

125 g

ongezouten roomboter

150 g

kristalsuiker

125 ml

halfvolle melk

2

middelgrote eieren

½ tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

gemalen kaneel

1 tl

vanillearoma

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • pureestamper

  • sateprikker

In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2

Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.

3

Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.