bewaar
Chili dog
Chili dog
bewaar

Chili dog

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 blikje

tomatenpuree

1 blik

chilibonen

1 scheut

pepper sauce

4

runderbraadworsten

1

avocado

2 el

zure room

1

sjalot

1 bakje

koriander

1

limoen

1 zak

melkwitte bakkerspunten

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree, bonen en pepper sauce toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met de rest van de olie en gril ze in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Snijd voor de guacamole de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe met de zure room en sjalot in een kom. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en sap met de helft van de koriander, peper en zout door de avocado.

3

Snijd de broodjes bovenop in de lengte in. Schep op elk broodje 1 el chili en leg er 1 worst op. Schep er 1 el guacamole op en garneer met de rest van de koriander.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.