bewaar
Soep met vééééél balletjes
Soep met vééééél balletjes
bewaar

Soep met vééééél balletjes

Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch?

20 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

2

bouillonblokjes

150 g

half-om-halfgehakt

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

250 g

verse soepgroente

3

bosuien

Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch?

Aan de slag

1

Giet het water in een soeppan. Doe er de bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zolang tot het water kookt.

2

Doe het half-om-half gehakt in een kom. Doe er nootmuskaat, een beetje peper en eventueel een beetje zout bij. Kneed het gehakt met je handen en verdeel in kleine stukjes.

3

Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep, Roer nog even goed door en schep dan op.

algemeenHou je nog wat soep over? Vries het in! Laat de soep eerst koud worden en doe 'm dan in een bakje met een deksel. Op het deksel kun je schrijven wat er in zit. In de vriezer blijft je soep nog wel een paar maanden goed. Eet 'm op als je een keer uit school komt en trek hebt.

Hoe moet je balletjes rollen?

Instructievideo - 01:03 min.