bewaar
Hollandse gehaktballen
Hollandse gehaktballen
bewaar

Hollandse gehaktballen

35 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

25 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

500 g

half-om-halfgehakt

2 tl

gedroogde nootmuskaat

4

beschuiten

3 el

tarwebloem

150 ml

water

Aan de slag

1

Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 3 min. in de boter. Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen.

2

Klop het ei los. Doe het gehakt met het ei, de ui en nootmuskaat in een kom. Verkruimel het beschuit erover. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en rol er ballen van. Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur. Wentel de ballen door de bloem. Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin.

3

Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 min. gaar. Keer ze af en toe. Schenk het water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los. Breng de jus op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker bij stamppot spinazie of andijvie.