bewaar
Gevulde tomaten-groentesoep
Gevulde tomaten-groentesoep
bewaar

Gevulde tomaten-groentesoep

Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.

30 min. bereiden
308waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1 kg

tomaat

2 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

750 ml

kraanwater

2

runderbouillontabletten

250 g

half-om-halfgehakt

100 g

vermicelli

300 g

diepvries fijne soepgroente

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.

2

Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.