To­ma­ten-groen­te­soep

Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.

(197)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen. 4 personen
3 197

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af. Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken. Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
  3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

video

Groen­te­soep ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.695 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-groen­te­soep

1
1
  • 1 ui
  • 300 g winterpeen

Halveer de ui. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af.

2
2
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei

Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 40 g selderij

Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken.

4
4
  • 500 ml kraanwater
  • 3 laurierblaadjes

Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook.

5
5

Laat op laag vuur 45 min. trekken.

6
6
  • ¼ knolselderij

Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken.

7
7
  • 1 ui
  • 500 g romatomaten

Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.

8
8

Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan.

9
9
  • 3 groentebouillontabletten

Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

10
10
  • 2 el olijfolie
  • 140 g tomatenpuree

Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee.

11
11

Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer.

12
12

Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.