Tomaten-groentesoep
Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 300 g winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 40 g verse selderij
- 500 ml kraanwater
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- ¼ knolselderij
- 500 g romatomaten
- 3 groentebouillontabletten
- 2 el traditionele olijfolie
- 140 g tomatenpuree (blikje)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af. Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken. Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
- Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.
combinatietip:
Lekker met stevig bruin brood.

Groentesoep maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.695 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Tomaten-groentesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten-groentesoep
- 1 ui
- 300 g winterpeen
Halveer de ui. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af.
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 40 g verse selderij
Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken.
- 500 ml kraanwater
- 3 gedroogde laurierblaadjes
Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 45 min. trekken.
- ¼ knolselderij
Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken.
- 1 ui
- 500 g romatomaten
Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.
Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan.
- 3 groentebouillontabletten
Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 140 g tomatenpuree
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee.
Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer.
Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.
combinatietip:
Lekker met stevig bruin brood.