bewaar
Tomaten-gehaktbrood
Tomaten-gehaktbrood
bewaar

Tomaten-gehaktbrood

In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
262waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

1

rode ui

500 g

half-om-halfgehakt

70 g

tomatenpuree

½ el

gedroogde oregano

1

tomaat

2 el

traditionele olijfolie

700 g

krieltjes

Dit heb je nodig

  • cakevorm

In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en snipper de ui.

2

Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree, het ei, de ui en oregano. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes en vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm en druk er de plakjes tomaat in. Bak het gehaktbrood in ca. 35 min. in de oven gaar.

3

Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de krieltjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.