bewaar
Gehaktbrood
Gehaktbrood
bewaar

Gehaktbrood

20 min. bereiden
40 min. oventijd
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

½ struik

bleekselderij

1 kg

vastkokende aardappelen

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

4 el

traditionele olijfolie

450 g

fijne diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • cakevorm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in reepjes, boen de aardappelen schoon en snijd in stukken. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, het ei en breng op smaak met peper en zout. Vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm. Bak het gehaktbrood in 35-40 min. gaar.

2

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui. Voeg de bleekselderij en bevroren tuinerwten toe en bak de groenten op matig vuur in 5 min. knapperig gaar. Breng ze op smaak met peper en zout.

3

Neem het gehaktbrood uit de oven, schenk het braadvocht weg en stort het gehaktbrood op een snijplank. Laat 5 min. afkoelen en snijd in 8 plakken. Schud de aardappelen om met de rest van de olie en serveer met het gehaktbrood en de bleekselderij-erwtenmix.

tip

combinatietipLekker met ketchup of curry.

combinatietipGehaktbrood is afgekoeld ook lekker op brood!