bewaar
Bretons gehaktbrood
Bretons gehaktbrood
bewaar

Bretons gehaktbrood

Je gehaktbrood breng je in een klap op smaak met de kruidenmix.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

40 g

mix voor Bretons gehakt

150 g

tuinkruidensoepgroenten

1

middelgroot ei

1

ui

2 el

zonnebloemolie

600 g

bakaardappeltjes

2 tl

Provençaalse kruidenmix

300 g

diepvries tuinbonen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Je gehaktbrood breng je in een klap op smaak met de kruidenmix.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met de mix voor Bretons gehakt, soepgroenten en het ei. Vet de ovenschaal in. Kneed het gehaktmengsel tot een brood en leg in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit na 15 min. oventijd de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Voeg de ui en Provençaalse kruidenmix toe en roerbak nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het gehaktbrood.