
Ingrediënten
1
ei
1 klontje
boter
1
bruine boterham
1 snufje
zout en peper
Dit heb je nodig
kommetje, koekenpan
Aan de slag
Breek voorzichtig 1 ei boven een kommetje. Let er op dat de dooier, het gele bolletje, heel blijft.
Doe een klein klontje boter in de pan en laat de boter smelten. Beweeg de pan rustig heen en weer, zo bedekt de boter de hele bodem.
Pruttelt de boter? Doe dan het ei in de pan. De dooier moet nog steeds heel blijven. Zet het vuur laag en bak het ei 5 minuten.
Smeer een beetje boter (of niet!) op de bruine boterham. En laat het ei voorzichtig uit de pan op de boterham glijden.
Strooi een beetje zout of peper over je gebakken ei. Allebei kan natuurlijk ook als je dat lekker vindt.
algemeenSchilder-ei: versier je gebakken ei eens met komkommer, paprika, ketchup en mayonaise. Maak er een gezicht van, een hartje of grote gekke ogen.