bewaar
Brioche met hazelnootpasta en kersen
Brioche met hazelnootpasta en kersen
bewaar

Brioche met hazelnootpasta en kersen

Én kersen én hazelnootpasta én croissantdeeg. Dat wordt een driedubbel feestje aan de ontbijttafel.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
5 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 g

boter om in te vetten

1 blik

super croissantdeeg

100 g

Nutella

250 g

diepvries kers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvormen (Ø 12 cm)

Én kersen én hazelnootpasta én croissantdeeg. Dat wordt een driedubbel feestje aan de ontbijttafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.

2

Rol het croissantdeeg uit en bestrijk dun met de Nutella. Verdeel de bevroren kersen erover en rol het deeg in de lengte op. Snijd de rol in 12 gelijke stukjes.

3

Leg in elke springvorm 3 rolletjes deeg tegen elkaar aan, met de snijkant naar onderen.

4

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Neem eruit en serveer.

variatietipVervang de kersen eens door blauwe bessen (diepvries).

Brioche met hazelnootpasta en kersen

Instructievideo - 01:45 min.