bewaar
Broodkrans gevuld met zuidvruchten
Broodkrans gevuld met zuidvruchten
bewaar

Broodkrans gevuld met zuidvruchten

25 min. bereiden
40 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

12 personen

55 g

ongebrande walnoten

100 g

gedroogde abrikozen

100 g

lichte basterdsuiker

6 tl

kaneel

2 el

vloeibare honing

100 g

fijne kristalsuiker

1 el

bloem om te bestuiven

700 g

super croissantdeeg

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de walnoten fijn en snijd de abrikozen in stukjes. Schep met de basterdsuiker, kaneel en honing door elkaar in een kom. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de kaneel.

2

Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Laat de boter smelten. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.

3

Vet de tulbandvorm in. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvorm, met de sluitkant naar boven. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 min. in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

tip

algemeenDe krans smaakt het lekkerste wanneer hij nog halfwarm is en de vulling een beetje stroperig.