Stamppot met vegetarische balletjes

Advertentie
Ingrediënten
- ½ groene kool
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 pak aardappelpuree voor stamppot (2 zakjes à 112 g)
- 2 schaaltjes vegetarische balletjes (à 210 g AH Tivall)
- ½ zakje gemalen oude kaas (à 150 g)
- zout en peper
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kool schoonmaken, in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 2 minuten roerbakken. Kool en kerrie toevoegen en nog ca. 5 minuten meebakken. 1 dl water toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken. Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en balletjes in ca. 5 minuten bruin bakken. Kaas en groentemengsel door aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met vegetarische balletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g