bewaar
Zuurkool met vegetarische balletjes
Zuurkool met vegetarische balletjes
bewaar

Zuurkool met vegetarische balletjes

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappels

1 pak

zuurkool

½ liter

appelsap

40 g

boter

2 schaaltjes

vegetarische balletjes

3 eetlepels

bieslook

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de zuurkool met het appelsap 20 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen 15 g boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes in 5 minuten rondom bruin. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper, verdeel ze over 4 borden en laat de rest van de boter erover smelten. Schep een beetje van het zuurkoolvocht erover en bestrooi met de bieslook. Laat de zuurkool uitlekken en schep deze naast de aardappelen. Verdeel de vegetarische balletjes over de borden en serveer direct.

tip

algemeenEen beetje mosterd of mierikswortel door de aardappelpuree maakt de puree wat pittiger.