bewaar
Vegetarische balletjes met rodekool
Vegetarische balletjes met rodekool
bewaar

Vegetarische balletjes met rodekool

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 eetlepel

mayonaise

3 eetlepels

yoghurt

½ teentje

knoflook

1

citroen

3 eetlepels

olijfolie

300 g

gesneden rodekool

1 schaaltje

vegetarische balletjes

1

voorgebakken Boulogne stokbrood

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook. Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap. In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 el olie met zout en peper naar smaak. In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 min. op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars). Na 2 min. koolreepjes omscheppen. Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 el olie in 5 min. rondom bruin en knapperig bakken. Brood halveren en opensnijden. Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.