Vegetarische balletjes met rodekool

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- ½ teentje knoflook
- 1 citroen (geperst)
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g gesneden rodekool
- 1 schaaltje vegetarische balletjes (210 g)
- 1 voorgebakken Boulogne stokbrood
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook. Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap. In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 el olie met zout en peper naar smaak. In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 min. op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars). Na 2 min. koolreepjes omscheppen. Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 el olie in 5 min. rondom bruin en knapperig bakken. Brood halveren en opensnijden. Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 795 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 79 g
- vet 40 g