Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost

Advertentie
Ingrediënten
- 2 kg panklare mosselen
- 125 ml crème fraîche
- 3 bosuitjes (in ringetjes)
- 1 voorgebakken boulogne stokbrood
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 bakje wortels (150 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen wassen, kapotte exemplaren en schelpen die na tik niet sluiten, weggooien. In pan mosselen mengen met 1 el crème fraîche en helft van bosui. Afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. koken, tot mosselen gaar zijn. Af en toe omschudden. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. Van bosuiringetjes 1 el nog fijner snijden. In kom saus roeren van rest van crème fraîche, 1 el mayonaise, bosuisnippers, knoflook en zout en peper. In kom rest van mayonaise mengen met 1-2 el water en zout en peper. Rest van bosuiringetjes en rauwkost erdoor roeren. Mosselen serveren met knoflooksaus, rauwkostsalade en stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.030 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 63 g
- vet 69 g