bewaar
Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost
Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost
bewaar

Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

panklare mosselen

125 ml

crème fraîche

3

bosuitjes

1

voorgebakken boulogne stokbrood

3 eetlepels

mayonaise

1 teentje

knoflook

1 bakje

wortels

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen wassen, kapotte exemplaren en schelpen die na tik niet sluiten, weggooien. In pan mosselen mengen met 1 el crème fraîche en helft van bosui. Afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. koken, tot mosselen gaar zijn. Af en toe omschudden. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. Van bosuiringetjes 1 el nog fijner snijden. In kom saus roeren van rest van crème fraîche, 1 el mayonaise, bosuisnippers, knoflook en zout en peper. In kom rest van mayonaise mengen met 1-2 el water en zout en peper. Rest van bosuiringetjes en rauwkost erdoor roeren. Mosselen serveren met knoflooksaus, rauwkostsalade en stokbrood.