bewaar
Pepergamba's met knoflooksaus
Pepergamba's met knoflooksaus
bewaar

Pepergamba's met knoflooksaus

20 min. bereiden
30 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

½

citroen

1

rode peper

3 tenen

knoflook

citroenpeper

500 g

reuzengarnalen

4 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Doe de olie in een schaal en knijp de citroen erboven uit. Roer de peperreepjes, 1 teen knoflook en royaal citroenpeper erdoor. Dep de reuzengarnalen droog met keukenpapier en schep ze ongepeld door de marinade. Wie liever niet aan tafel pelt, kan ze ook gepeld en van hun darmkanaal ontdaan door de marinade scheppen. Laat het staartje wel zitten, want hieraan kun je de gegrilde garnaal later vastpakken om te dippen. Dek de schaal af en marineer de garnalen minimaal 30 minuten in de koelkast. Meng de mayonaise in een kommetje met de crème fraiche en de resterende knoflook en bewaar afgedekt op kamertemperatuur.

2

Neem de reuzengarnalen uit de marinade en gril ze op een ingevet rooster boven heet vuur in 3-5 minuten gaar (van te lang grillen worden ze taai of papperig); keer de garnalen af en toe. Leg de reuzengarnalen op een schaal met daarop de kom knoflooksaus. Zet ook bakjes met water en een schijfje citroen op tafel om uw handen in schoon te spoelen, en een schaal voor de overblijfselen van het pellen.

algemeenDoor de zaadjes van de rode peper niet te verwijderen, worden de garnalen extra pittig.