bewaar
Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
bewaar

Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

30 min. bereiden
2 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 zak

reuzengarnalen

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

4 eetlepels

olijfolie

½

citroen

1 envelopje

saffraan

1 eetlepel

droge sherry

8 eetlepels

mayonaise

cayennepeper

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

2

Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.