
Ingrediënten
1 zak
reuzengarnalen
2 teentjes
knoflook
1
rode peper
4 eetlepels
olijfolie
½
citroen
1 envelopje
saffraan
1 eetlepel
droge sherry
8 eetlepels
mayonaise
cayennepeper
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.
Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.