Qui­che met vij­gen en wal­no­ten

Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 850 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(534) waardeer
frans hoofdgerecht Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola. 4 personen
3 534

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Vet de quichevorm in. Bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op.
  2. Klop ei met slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. Snijd de Gorgonzola in blokjes. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet voor serveren afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met vijgen en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met vij­gen en wal­no­ten

1
1
  • 1 verse pompoen

Verwarm oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 2 g boter om in te vetten
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 200 g verse vijgen

Vet de quichevorm in. Bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Leg de pompoen er in een waaiervorm op. Klop ei met slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche.

4
4
  • 185 g gorgonzola

Snijd de Gorgonzola in blokjes. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet voor serveren afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.