bewaar
Quiche met vijgen en walnoten
Quiche met vijgen en walnoten
bewaar

Quiche met vijgen en walnoten

Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
543waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

60 g

ongebrande walnoten

200 g

verse vijg

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

185 g

gorgonzola

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola.

Aan de slag

1

Verwarm oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Vet de quichevorm in. Bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op.

2

Klop ei met slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. Snijd de Gorgonzola in blokjes. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.

bereidingstipU kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet voor serveren afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.