Salade niçoise
Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g vastkokende aardappelen
- 3 middelgrote eieren
- 2 tl dijonmosterd
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 150 g verse haricots verts
- 250 g cherrytomaten
- 240 g Kalamata-olijven zonder pit (potje)
- 100 g botersla (zak)
- 386 g tonijnmoot in water
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
- Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
- Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
- Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.

Blancheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 710 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Salade niçoise
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade niçoise
- 600 g vastkokende aardappelen
- 3 middelgrote eieren
Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
- 2 tl dijonmosterd
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing.
Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
- 150 g verse haricots verts
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water.
- 250 g cherrytomaten
- 240 g Kalamata-olijven zonder pit
- 100 g botersla
Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om. Snijd de eieren in parten.
- 386 g tonijnmoot in water
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.