bewaar
Sinterklaastrifle
Sinterklaastrifle
bewaar

Sinterklaastrifle

Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.

1 uur 20 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
189waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

ongezouten roomboter

200 g

lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

4

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

4 tl

koek- en speculaaskruiden

500 ml

verse slagroom

2 el

lichtbruine basterdsuiker

1

melkchocoladeletter

250 g

mascarpone

2 tl

gemalen kaneel

8

taaitaaipoppetjes

100 g

strooigoed

Dit heb je nodig

  • cakevorm

Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.

2

Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm.

3

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.