Gebakken sliptong met dragonmayonaise

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
38
Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakjes Zeeuws spek (iets dikker gesneden, ca. 100 g)
- 2 augurken zoetzuur (middelgroot)
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ theelepel gedroogde dragon
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
- 3 eetlepels boter of margarine
- 1 bakje zeekraal ((groente, 100 g), of verse spinazie)
- 4 sliptongen (2 pakjes a ca. 200 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In droge koekenpan spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Augurken fijnhakken en laten uitlekken. Kappertjes fijnhakken. In kommetje augurk, kappertjes, dragon en mayonaise door elkaar roeren. Bloem op bord strooien, zout en peper erdoor mengen.
- In pan 1 eetlepel boter verhitten en zeekraal al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Zeekraal met 1 eetlepel water afgedekt nog 3 à 5 minuten zachtjes verwarmen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Sliptongen door bloem wentelen en in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Sliptongen op vier borden leggen. Zeekraal erop scheppen en plakjes spek schuin tegen zeekraal aanzetten. Mayonaise ernaast scheppen. Serveren met in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 6 g
- vet 41 g