bewaar
Zuurkool-gehakttaart met appel
Zuurkool-gehakttaart met appel
bewaar

Zuurkool-gehakttaart met appel

Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
476waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

500 g

zuurkool

500 ml

appelsap

300 g

rundergehakt

1

ui

1 el

kerriepoeder

2

Goudrenet appels

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.

2

Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min. Bak het gehakt in een koekenpan rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak mee. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.

3

Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.