Zuur­kool-ge­hakt­taart met ap­pel

Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(465) waardeer
hollands hoofdgerecht Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt. 4 personen
3 465

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
  2. Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min. Bak het gehakt in een koekenpan rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak mee. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.
  3. Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Zuurkool-gehakttaart met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-ge­hakt­taart met ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 500 g zuurkool
  • 500 ml appelsap

Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 el kerriepoeder

Bak het gehakt in een koekenpan met antibaklaag in 5 min. rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak 3 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 Goudrenet appels

Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.

6
6
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout.

7
7

Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.