bewaar
Zuurkool met ham en appel
Zuurkool met ham en appel
bewaar

Zuurkool met ham en appel

10 min. bereiden
40 min. wachten
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool

2

Braeburn appels

12 plakjes

beenham

12

kruidnagels

450 g

aardappelpuree (koelvers)

100 ml

appelsap

3 el

paneermeel

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • appelboor

  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.

2

Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.