bewaar
Zuurkool uit de oven
Zuurkool uit de oven
bewaar

Zuurkool uit de oven

Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
153waarderingen

Ingrediënten

3 personen

1

ui

2

sjalotten

2 el

zonnebloemolie

75 g

gerookte spekblokjes

500 g

verse zuurkool

1

kaneelstokje

6

kruidnagels

200 ml

appelsap

1

rookworst

Dit heb je nodig

  • braadpan met ovenvaste handvatten

Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.

2

Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet. Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee. Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.

3

Leg de worst op de zuurkool. Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.

4

Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.