bewaar
Italiaanse couscous
Italiaanse couscous
bewaar

Italiaanse couscous

Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen.

25 min. bereiden
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gepelde tomaten in blik

250 ml

visbouillon van tablet

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

couscous

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

125 g

gekookte en gepelde garnalen

Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen.

Aan de slag

1

Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml (per 4 personen) is bereikt. Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.

2

Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel. Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.