Pasta met kikkererwten
Pasta en kikkererwten zijn een klassieke Italiaanse combi in dit vegetarische gerecht met mediterrane groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g rigatoni (pasta)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
- 175 g Garden Gourmet gegrilde stukjes
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 800 g tomatenblokjes (blik)
- 400 g kikkererwten in blik
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Snijd ondertussen de aubergine en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Tivall gegrilde stukjes 2 min. op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 min. mee. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak nog 2 min.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm de saus 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta af en schep door de groenten. Verdeel de pasta over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 560 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Pasta met kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met kikkererwten
- 300 g rigatoni
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout.
- 1 aubergine
- 1 courgette
Snijd ondertussen de aubergine en de courgette in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 175 g Garden Gourmet gegrilde stukjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de Tivall gegrilde stukjes 2 min. op middelhoog vuur.
- 2 tl gedroogde rozemarijn
Bak de aubergine 5 min. mee. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak nog 2 min.
- 800 g tomatenblokjes
- 400 g kikkererwten in blik
Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm de saus 8 min.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de groenten. Verdeel de pasta over de borden.