bewaar
Pasta met kikkererwten
Pasta met kikkererwten
bewaar

Pasta met kikkererwten

Pasta en kikkererwten zijn een klassieke Italiaanse combi in dit vegetarische gerecht met mediterrane groenten.

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rigatoni

1

aubergine

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

175 g

Garden Gourmet gegrilde stukjes

2 tl

gedroogde rozemarijn

800 g

tomatenblokjes

400 g

kikkererwten in blik

Pasta en kikkererwten zijn een klassieke Italiaanse combi in dit vegetarische gerecht met mediterrane groenten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Snijd ondertussen de aubergine en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Tivall gegrilde stukjes 2 min. op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 min. mee. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak nog 2 min.

2

Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm de saus 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta af en schep door de groenten. Verdeel de pasta over de borden.