bewaar
Pasta met aubergine
Pasta met aubergine
bewaar

Pasta met aubergine

20 min. bereiden
15 min. wachten
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

4 el

olie

1 blik

tomatenblokjes

1

rode peper

300 g

pasta

1 bakje

ricotta

Aan de slag

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat uitlekken in een vergiet. Laat 15 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Schep de tomatenblokjes en de peper erbij en laat samen 10 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de olie door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta om met de auberginesaus. Verdeel over 4 borden. Schep op elk bord 1 el ricotta.

algemeenWeetje: Voorheen smaakte aubergine nog wel eens bitter, met zout nam de bittere smaak weg. Nu hoeft dat niet meer. Het zout voorkomt dat de aubergine zich bij het bakken volzuigt met olie.