bewaar
Hammousse met portgelei
Hammousse met portgelei
bewaar

Hammousse met portgelei

30 min. bereiden
2 uur wachten
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

wit-casinobrood

40 g

gebraden beenham

75 g

mascarpone

zout en peper

2 blaadjes

witte gelatine

1½ dl

rode port

6 blaadjes

selderij

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • staafmixer

  • schaaltje met rechtopstaande randen

Aan de slag

1

Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

2

Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.