Hammousse met portgelei

borrelhapje
4 personen
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sneetje wit-casinobrood
- 40 g gebraden beenham
- 75 g mascarpone
- zout en peper
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1½ dl rode port
- 6 blaadjes selderij
Keukenspullen
- plasticfolie
- staafmixer
- schaaltje met rechtopstaande randen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
- Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g