Gegratineerd bloemkooltje met garnalen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 minibloemkool
- zout
- 80 g verse roomkaas
- 2 eetlepels melk
- 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
- versgemalen zwarte peper
- 4 cherrytomaatjes
- 50 g geraspte Gruyère (kaas)
Keukenspullen
- rond laag ovenschaaltje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkool schoonmaken en dikke stronk eruit snijden en wassen. In pan met ruim kokend water en zout bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In steelpan verse roomkaas met melk zachtjes verwarmen tot dikke saus. Garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Cherrytomaatjes wassen en in vieren snijden. Bloemkool afgieten en in ovenschaaltje zetten. Garnalensaus en cherrytomaatjes erover verdelen. Kaas erover strooien. Schaaltje ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bloemkool in ca. 3 à 5 minuten iets laten kleuren. Serveren met gebakken minikrieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 47 g
- koolhydraten 18 g
- vet 57 g