bewaar
Gemarineerde asperges met garnalen
Gemarineerde asperges met garnalen
bewaar

Gemarineerde asperges met garnalen

55 min. bereiden
30 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

1 kilo

witte asperges

zout

1

limoen

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse basilicum

1 dl

Italiaanse olijfolie extra vierge

versgemalen peper

1 zakje

rucola

1 bakje

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm

Aan de slag

1

Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan. Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Overdoen in lage ovenschaal. Aperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.

2

Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen. Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen. Garnalen erover verdelen. Beetje marinade erover druppelen. Serveren met ciabatta.