bewaar
Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
bewaar

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen

40 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels (kruimig)

800 g

venkel

zout

6

gedroogde tomaten in olie

8 takjes

dille

2 pakjes

gravad lachs

100 g

(Hollandse)garnalen

1 dl

melk

25 g

boter of margarine

(versgemalen) peper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en groen bewaren. Venkel in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken. Tomaten in stukjes snijden. Dille en venkelgroen fijnhakken. Plakjes zalm halveren. Elk plakje om ca. 1/2 eetlepel garnalen 'draperen'. In magnetron of pan melk verwarmen. Aardappels en venkel afgieten, kookvocht van venkel opvangen. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Boter en melk toevoegen. Venkel, zongedroogde tomaat, venkelgroen en dille erdoor scheppen en eventueel scheutje kookvocht van venkel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkelstamppot over vier borden verdelen en garneren met 'zalmroosjes'.