Verse tagliatelle
Verse tagliatelle
bewaar
bewaar

Verse tagliatelle

20 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Aan de slag

1

Zeef de bloem en het griesmeel door elkaar boven het werkblad. Maak een kuiltje en breek daar de eieren in. Voeg de olie en een mespunt zout toe. Meng met de handen van binnenuit steeds een beetje bloem door de eieren. Ga door tot alles gemengd is. Kneed 15 min. tot een soepel deeg. Als het deeg te vochtig is, voeg dan wat bloem toe. Als het deeg te droog is, voeg dan wat water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol met de deegroller 1 voor 1 uit op een licht met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 mm. Bestuif de vellen pasta met wat griesmeel en rol losjes op. Snijd in reepjes tot tagliatelle van minder dan 1 cm.

3

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg het zeezout toe. Doe de tagliatelle erbij en roer door. Laat in 1 1/2 min. beetgaar worden. Serveer de tagliatelle met saus naar keuze of met wat olie en blaadjes basilicum.

algemeenU kunt pasta goed invriezen. Volg het recept tot stap 3 en bestuif de tagliatelle met wat extra griesmeel. Verdeel in kleine porties en doe in diepvriesbakjes. Laat de tagliatelle voor gebruik niet ontdooien, maar kook ongeveer een halve min. langer dan in het recept.

Verse pasta maken

Instructievideo - 03:46 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Verse tagliatelle

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig