bewaar
Verse lintpasta met sinaasappelpesto
Verse lintpasta met sinaasappelpesto
bewaar

Verse lintpasta met sinaasappelpesto

40 min. bereiden
30 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bloem

2

eieren

100 ml

olijfolie

50 g

pecorino (kaas)

1

sinaasappel

50 g

spinazie

1 teen

knoflook

2 eetlepels

amandelschaafsel

½ struik

bleekselderij

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • huishoudfolie

  • deegroller

Aan de slag

Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.