bewaar
Ravioli met aardappel-pecorinovulling
Ravioli met aardappel-pecorinovulling
bewaar

Ravioli met aardappel-pecorinovulling

50 min. bereiden
30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

bloem

5

eieren

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

300 g

aardappels

1 teentje

knoflook

100 g

pecorino (kaas)

2 eetlepels

verse tijm

100 g

pancetta

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • pastamachine of deegroller

Aan de slag

Kneed de bloem, 4 eieren, 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout tot een soepele deegbal en laat die in folie minimaal 30 minuten rusten. Kook de aardappels gaar. Splits 1 ei. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de eierdooier, de knoflook, de kaas, 1 eetlepel tijm en zout en peper. Rol het deeg uit met de deegroller of pastamachine tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak. Schep bergjes vulling op 2,5 cm van elkaar op een pastavel. Strijk dun eiwit uit rondom de vullingen, leg er een tweede pastavel over en druk dat rondom de vullingen goed aan. Snijd de zijkanten tot op 1 cm van de vullingen af en snijd het deeg tussen de vullingen door los). Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig en verkruimel hem. Kook de ravioli in ruim water met zout in 4-5 minuten gaar, schep ze er met een schuimspaan uit. Garneer ze met de pancetta en de tijm en druppel er nog wat olie over.