bewaar
Kaas-selderijsoep met paprika
Kaas-selderijsoep met paprika
bewaar

Kaas-selderijsoep met paprika

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

25 g

boter

2 stengels

bleekselderij

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

bloem

600 ml

groentebouillon

150 g

jonge kaas

½ pot

geroosterde paprika

Aan de slag

In soeppan boter smelten en hierin bleekselderij en knoflook 3 min. zachtjes bakken. Bloem erover strooien en nog 2 min. meebakken. Bouillon scheut voor scheut toevoegen, steeds blijven roeren tot alle bouillon door bloem is opgenomen en soep glad en lichtgebonden is. Grootste gedeelte van geraspte kaas door soep roeren en laten smelten. Indien soep niet goed bindt, 1 el van lichtzure paprikavocht uit pot toevoegen. Paprikareepjes kort in soep verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Achtergehouden kaas erover strooien.